Elke eerste zaterdag van de maand wordt het bakhuisje aan de Slenterweg opengesteld voor het publiek en wordt er door de oud-bakkers Jan Godschalk en Ton de Lorijn op ambachtelijke wijze brood gebakken. Eugene Driesen zal zich als hulpbakker inzetten.
Het ontsteken van de oven start rond 6.00 uur. De tweede stookronde start om 9.30 uur en de laatste ronde om 11.30 uur. Het stoken met hout om de gewenste temperatuur te bereiken kan dan bekeken worden. Vanwege de grote belangstelling worden de Ooyse Bollen in drie ronden gebakken.
De snelheid van het proces is niet volledig te sturen, maar verwacht wordt dat de bollen brood tegen 9.30, 11.30 en later tegen 13.30 uur uit de oven gehaald worden. De ”Ooyse Bol” is dan voor een bedrag van € 2,50 te koop.
Nadat de broodjes uit de oven zijn gehaald, blijft er nog restwarmte over. Indien men hiervan gebruik wenst te maken dient men een afspraak te maken met bakker Jan of Ton.
Het runnen van het bakhuisje kan mede door de sponsering van twee Zevenaarse bedrijven.
Stichting Leefklimaat Zevenaar en Houtkap Aleven. Het bakkersteam is beide bedrijven hier zeer erkentelijk voor:
Wim Godschalk,
Raadhuisplein 6, Muldershof 36, Zevenaar Molenstraat 4, Groessen
Zevenaar tel.: 0316 523 202 Groessen tel.: 0316 340 207
mailadres: bestel@godschalkbanket.nl
Altijd goed voor het lekkerste brood en gebak.
Houtkap Aleven
Gerard Aleven, Hoevestraat 7, Zevenaar
tel.: 06 1246 4974
mailadres: alevenberns@outlook.nl
Altijd goed voor openhaardhout